20130603-192710.jpg

20130603-192746.jpg

Ja, ja eindelijk konden we het vieren. Britt en ik kampioen met hockey in het zelfde jaar en nog een lustrum jaar ook, best bijzonder. Maar het zelfde geldt ook voor Myrthe en Ton. Ook zij speelt in Meisjes B1 en Ton in de Veteranen A van Rapid.

Het seizoen van die meiden begon wat rommelig en de nieuwe coach Fedde moest alles op alles zetten om er een team van te maken. En die voorcompetitie verliep dan ook niet optimaal en met een paar verliespartijen startten we helaas weer net niet in de (sub)top klasse. Weer 1ste klasse. En eerlijk gezegd is die klasse ons bekend en zijn vele meiden al een paar keer kampioen geworden, Britt en weer Myrthe 3 keer in 4 jaar. Maar nu stond er een team met veel 1ste jaars en het was in het begin niet super en we hadden ook nog de

20130603-203527.jpg

sterkste poule. De meiden moesten dus toch echt wel aan de bak en er is goed en hard getraind, in het begin met Feiko erbij en die 2 knullen maakte er een team van. Na de winterstop, ze stonden al 6 punten los, moesten we nog wel 2 keer naar nummer 2. Leiden. En daar speelden we gelijk, achteraf het enige puntvelies. Thuis op de laatste dag hebben de meiden ze met 6-2 verslagen. En met 10 punten voorsprong ben je echt de terechte kampioen toch? En dat het een team is geworden blijkt nu wel, Fedde is er vanavond niet en toch gaan de meiden nu met z’n allen trainen.

 

Wij, de veteranen begonnen het seizoen met een toernooi bij Push, dat was en gezellig maar zeker heel leerzaam. Daar is uiteindelijk de opstelling uitgekomen waarmee we de meeste wedstrijden gewonnen hebben. Want van de 22 wedstrijden hebben we er 17 gewonnen, 3 gelijk en 2 verloren. Wat wel meespeelde dat Martijn 6 weken uitgeschakeld was en dat heeft voor de nodige kopzorgen in de opstelling gezorgd maar door creatief in het Rapid ledenbestand te shoppen zijn

20130603-203613.jpg

John en Stefan goede vervangers gebleken en zelfs voor volgend jaar geselecteerd. Maar ook collega opstappers hebben af en toe meegespeeld, Stef, Gilles en Henk bedankt.
Zelf was het voor mij een aparte belevenis, had nog nooit gehockeyd, oké ik heb aardig wat balsport ervaring maar een hele competitie op dit niveau mee hobbelen was toch best lastig. Maar ik moet zeggen dat elk teamgenoot mij op zijn manier heeft geacepteerd met het gevolg dat ik volgend seizoen maar weer mee doe en dat we met een grote groep gaan hockeyen in Budapest. Maar dat is pas over 3 weken, lezen jullie ook nog wel wat over hoor.

Dan nog even wat tradities na een kampioenschap:

 

 

De hele vieze sloot in achter het clubhuis.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s